Beskytt mobilen på sykkeltur

En sykkeltur kan være en tøff påkjenning for mobilen, og hvis du er skikkelig uheldig, kan mobilen til og med falle ut av lomma eller sekken mens du sykler. Da kan det oppstå store skader, og kanskje blir mobilen helt ødelagt. Du kan aldri garantere deg hundre prosent mot en knust mobil, men du kan i hvert fall gjøre ditt beste for å beskytte den.

Hvilken beskyttelse trenger du?

Akkurat som du selv trenger hjelm og kanskje knebeskyttere når du sykler, trenger mobilen også en hjelm, i form av et deksel. Dekselet kan faktisk redde en mobil som faller på asfalten, så hvis du har en iPhone 14 Pro, er det all grunn til å skaffe seg et iPhone 14 Pro deksel.

Skjermbeskyttelse er en annen nødvendighet. Den kan beskytte skjermen mot riper og skrammer, og hindre at skjermen blir knust. Knuste mobilskjermer er et stort problem, og en av de vanligste årsakene til at mobiler må repareres eller byttes. Det kan koste penger å skifte skjerm, så det er langt billigere å investere i en skjermbeskytter. Skjermbeskytteren hindrer også fett og smuss i å feste seg på selve skjermen, og dersom beskytteren blir skadet, kan du enkelt skifte den.

Mange varianter å velge blant

Det finnes både deksler og etuier for enhver smak. Tar du en kikk på Nudient.no, finner du et stort utvalg av mobiltilbehør til ulike merker. Her er det både skjermbeskyttere og etuier, samt mange fine iPhone 14 Pro deksel å velge blant. Du kan investere i ett deksel eller flere, slik at du kan skifte farge og mønster etter humør eller antrekk. Sørg for å skaffe deg et skikkelig mobildeksel før neste sykkeltur. For ekstra sikkerhet, bør mobilen ligge bak en glidelås, enten i en lomme, en midjeveske eller en sekk.

Hold mobilen varm og tørr

Andre gode tips på sykkelturen er å beskytte mobilen mot kulde og fuktighet. Mobilen trives best i vanlig romtemperatur. Den kan ta skade av kulde. Er det kaldt, kan du oppbevare mobilen i lomma, eller i en veske, gjerne innpakket i noe som isolerer. Skal du på langtur med sekk, kan du pakke inn mobilen i klærne du har i sekken.

Fuktighet er også en stor fiende for mobilen. Det er ikke morsomt å miste mobilen i vannet, eller oppdage at den har blitt vår under en kraftig regnskur. Igjen bør den beskyttes i sekken, gjerne i en vanntett beholder eller pose, for å unngå dette problemet. Noen ganger kan en fuktskadet mobil heldigvis reddes, men det er ikke alltid mobilen overlever ekstreme påkjenninger. Derfor bør du ta godt vare på den og beskytte den som best du kan, med deksel, skjermbeskytter og trygge og varme omgivelser.