Du elsker sykling, men er det mulig å leve av det?

Det er stadig flere som får øynene opp for sykling. Ikke bare er sykling avhengighetsskapende på grunn av gledes hormonene som skapes i kroppen. Det er også veldig sunt, og ikke belastende på kroppen, slik for eksempel løping er. Fordelene som kommer med sykling er altså mange, og det finnes også mange former for sykling. Alt fra landeveissykkel til skikkelig downhill- og terreng sykkel. Dette gjør det til en allsidig greie, noe som de fleste kan forelske seg i. Men er det egentlig mulig å tjene penger på sykkel?

Dette må du ha på plass før du starter med å tjene penger på sykkel

Det første man tenker på når man hører ordet sykkel, er ikke akkurat lukrativ forretning. Derimot kan man tjene penger på det, men først må man han et par ting på plass. Faktureringsprogram fra for eksempel frilansfinans.no er viktig å ha på plass fra første dag. Uten det kan det være vanskelig å få inn penger – noe som er en ulempe hvis målet er å kunne tjene penger på hobbyen sin.

I tillegg til et faktureringsprogram bør man ha et foretak på plass, men til å begynne med kan man få inn litt penger uten å ha et registrert foretak. Her er det viktig å sette seg inn i reglementet, man ønsker absolutt ikke å bryte reglene når det kommer til å drive virksomhet – spesielt ikke i starten.

Forskjellige måter å tjene penger på sykkel

Den første og kanskje mest naturlige måten man kan tjene penger på sykkel, er på kjøp og salg. Her er det flere muligheter. For eksempel kan man kjøpe billig brukt, reparere dem, og selge dem med et overskudd. Man kan også ta betalt for å reparere andre sine sykler. Med moderne teknologi kan man også benytte seg av sosiale medier og selge kurs eller lignende, som handler om sykkel.