Planlegg sykkelsesongen i god tid

Selv om det er vinter og snø, og du kanskje ikke kan sykle der du bor, kan du bruke vinteren til å forberede neste sykkelsesong. Da sparer du tid når våren kommer, og du kan drømme om sommeren som nærmer seg.

Vedlikehold sykkelen

Alle sykler trenger vedlikehold, og hvorfor skal du vente til våren med å gjøre små reparasjoner og vedlikehold? Dette kan du gjøre om vinteren eller tidlig på våren, mens det fortsatt er snø og glatt. Kjøp inn reservedeler som trengs. Du kan spare penger på å kjøpe dem på tilbud utenom sesongen. Trenger du en ny sykkel, er vinteren også en fin sesong for å handle, når mange sykler selges billig. Vil du sykle hele året, kan du dessuten investere i piggdekk, som er en nødvendighet dersom du bor et sted der det er snø eller is på veien. Det finnes piggdekk både til elsykkel og vanlig sykkel.

Kjøp nye treningsklær

Hvis du elsker å trene med sykkelen, og ikke bare bruker den til transport, trenger du kanskje nye klær. Du kan finne behagelige tights til dame på aimn.no, og det er alltid ekstra behagelig å handle på nettet. Da slipper du å lete rundt i butikker for å finne de perfekte plaggene. Når du har fått nye klær, blir det kanskje til og med lettere å motivere seg selv til mer trening. Sykling er en kjempefin treningsform, som både gir deg frisk luft og trener de store muskelgruppene i kroppen. Husk å bruke hjelm og ikke glem refleks dersom du sykler i mørket. Vær også forsiktig når du krysser veien med sykkel. Syklister har ikke forkjørsrett dersom de sykler ut i et gangfelt. Går du av sykkelen og leier den over veien, har bilene derimot vikeplikt for deg.

Planlegg sykkelferien

Hva med å ta en sykkelferie til sommeren? Du kan planlegge ferien midt på vinteren. Legg opp turen, tenk gjennom hvor du vil overnatte, og hvem du vil ha med deg. Sykkel er en perfekt måte å oppleve både Norge og andre land. Den langsomme farten, den friske luften og nærheten til naturen er noe helt spesielt. Skal du på langtur, er det lurt å ha med en sykkeltralle til ting du trenger. Overnatt i telt eller i hytter. Du kan også overnatte på hotell, og du kan ta deg tid til å bli lenge der du finner noe spennende. Selv om du legger opp turen, bør du legge inn litt slingringsrom, slik at du kan ta omveier. Plutselig oppdager du noe helt uventet, og det bør du ta deg tid til å utforske.