Er sykling forebyggende for spesifikke helseproblemer?

Det å sykle er sunt, morsomt og lite trening for alle aldre. Sykling kan bidra til å forebygge sykdommer som hjerteinfarkt, kreft, depresjon, diabetes, fedme og leddgikt. Det er lett å passe inn i din daglige rutine ved å sykle til butikken, parken, skolen eller jobben, og det er godt for miljøet. Det er også en av de mange effektive måtene å blande trening med hverdagen din.

Sykling kan forebygge både fysisk og mental helse, og kan redusere sjansene for å oppleve mange helseproblemer. Det er positivt når det kommer til helsa. Akkurat som Motiva, som er veldig for kvinners helse.

Kreft

Det har blitt fullført mye forskning mellom forholdet til kreft og trening. Dette gjelder spesielt tykktarm og brystkreft. Det denne forskningen har vist er at om du sykler, reduserer du sjansen for tarmkreft. Det har også blitt bevist med at noen tyder på at sykling reduserer risikoen for brystkreft.

Fedme

Det å sykle er en bra måte for å kunne ha kontroll eller redusere vekta di, da den bygger muskler, endrer stoffskifte og brenner kroppsfett. Om du har som mål å prøve å gå ned i vekt, er det viktig å ha en sunn mat plan. Alt i alt så er det å sykle en behagelig treningsform.

Diabetes

Et alvorlig folkehelseproblem er blant annet frekvensen av type 2-diabetes, og det fortsetter å øke. Mangel på fysisk aktivitet antas å være en hovedårsak til at mennesker utvikler denne tilstanden. Dette har blitt forsket på, da det var en forskning i Finland som fant ut at personer som syklet i mer enn 30 minutter daglig hadde 40 prosent lavere risiko for å utvikle diabetes.

Hjerte- og karsykdommer

Sykling med jevne mellomrom har vist seg å stimulere og forbedre hjerte, lunger og sirkulasjon, og reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer. Sykling kan styrke hjertemuskelen, senke hvilepulsen og redusere fettinnholdet i blodet. Studier har også vist at folk som sykler på jobb har to til tre ganger mindre forurensning enn de som kjører til jobb, sånn at lungefunksjonen forbedres.