Terrengsykling – fordeler og ulemper

For dem som har funnet meningen med livet, er kanskje terrengsykkel et must. Noe mer befriende og herlig skal man lete lenger etter, og hvilket rush det gir! Full fart opp og ned, rundt bukser og kratt, uten at man får varige men.

Man sykler som regel på bilfrie kjerreveier på fjellet, eller små stier for denne aktiviteten. Likevel er det en god del konflikt mellom gående og syklister. Fart er et tema som dukker opp, og det bør alle som sykler i marka tenke over. Men under perfekte omstendigheter vil vi mene at denne formen for friluft er helt unik. Her skal vi se på fordeler og ulemper.

Fordeler med terrengsykling

Foruten det opplagte med terrengsykling er det mange andre fordeler. En ting er sittestilling. For på grunn av de ergonomiske funksjonene vil man alltid ha en komfortabel stilling på sykkelen. Man sitter ganske oppreist og tråkket går rett ned om sykkelen er tilpasset kroppen.

Man kan også sykle uforstyrret på tusenvis av kilometer med sti -og kjerrevei. Uten fare for påkjørsel og til sjenanse for trafikken, er terrengsykling helt perfekt. Man må likevel passe seg for late sauer som beiter langs ruta.

Terrengsykling er virkelig god trening fordi veien er kupert og utfordrende. Man må hele tiden variere på girene og kanskje vurdere å stå for å tråkke seg opp. Når det er sagt, terrengsykler har ofte flere gir enn landeveissykler, og de er stilt inn lavere enn de andre. Det betyr at man får mer ut av girene oppover stupbratte bakker. Man trenger ikke de tyngste girene uansett, så her kan man fint sitte å tråkke med vanlig kadens uten problem.

Er man ivrig kan man kombinere terrengsykling med lengre turer i skog og mark. Det går faktisk an å komme seg fra nord til sør i det langstrakte landet uten engang å krysse en hovedvei. Det er ganske enkelt å pakke utstyr på en terrengsykkel, da den har robust ramme og støttefunksjoner.

Ulemper med terrengsykling

Det er flere fordeler enn ulemper med terrengsykling, det kan vi avsløre allerede. Noen vil kanskje likevel påpeke kostnaden. Kanskje kan et forbrukslån hjelpe for å få en gradvis nedbetaling som man har råd til. For å få en skikkelig god terrengsykkel, må man ut med minst 10.000 kroner, og anbefalt vil nok prisen ligge mellom 20-30.000 kroner. De dyreste terrengsyklene koster rundt hundretusen.

Terrenget kan være utfordrende for mange, da det går opp og ned hele tiden, derfor må man ha muskulatur og skjelett som takler påkjenningene. Det noen ser på som en utfordring, kan bli for mye for andre.

Møte med turgåere er alltid noe man må ha i bakhodet. Det å skulle krasje inn i et turfølge er alle sitt mareritt. Husk varsomhet.

Posted in : Ymse