Gleden ved å sykle

Livet har mange gleder, og en av disse er å sykle. Alle som har oppdaget sykkel som hobby vet dette godt allerede, mens det fortsatt finnes mange mennesker der ute som fortsatt har til gode å oppdage sykling for alt det er verdt. Er du en av disse? Da burde du absolutt lese videre!

Slik kommer du i gang

Det finnes noen folk der ute som sykler for glede. Hvis du ønsker å bli en av disse så burde du starte i det små, kanskje du kan sykle for å kjøpe deg en is eller til en badeplass du liker ekstra godt? Hvis du ser at det å sykle er noe for deg, kan du etterhvert begynne å investere i dyrere utstyr og legge ut på lengre utstyr. Det er ikke smart å kjøpe for dyrt utstyr før du er sikker på du kommer til å bruke det.

Det er likevel diverse utstyr du kan kjøpe med en gang. For eksempel et deksel til iphone xr, som er godt å ha hvis mobilen skulle falle i bakken på sykkeltur. Annet utstyr som kan være godt å ha er sykkelpumpe og hjelm, og vannflaske og pulsmåler. Poenget her er å illustrere at du kan begynne i det små, også oppgradere utstyret etter hvert.

Slik fortsetter du å sykle

Hva så om du først blir slått av sykkelbasillen? Da er det viktig å ha litt stamina, slik at du kommer deg igjennom den første vinteren – og fortsetter å sykle når våren kommer. I noen norske byer kan man sykle om vinteren, men de aller fleste velger å parkere sykkelen når den kalde tida kommer. Det er i grunnen et smart valg, men kan gjøre det vanskeligere å finne frem sykkelen igjen når den første vårsola skinner i mars.

Det er enklere å komme i gang igjen hvis du har en venn du kan sykle sammen med. Da kan dere backe hverandre opp, og pushe hverandre til å komme igang. Etter et par sykkelturer så blir syklingen på nytt en vane, og det blir enklere å fortsette – også på egenhånd.

Hvis det viser seg at du har syklet to somre på rad, og har blitt virkelig glad i sykling – ja, da kan det også være på tide å oppgradere utstyret. Dette betyr nemlig at du finner reel glede i syklingen, og at det kan være verdt å investere noen ekstra kroner i. Du burde likevel aldri kjøpe dyrere sykkelutstyr enn hva du har råd til, selv hvor forelsket du blir i forskjellige luksusmerker som finnes på markedet.

Men utstyr til side, det viktigste er glade du får ved å sykle – og den er like stor uansett hvordan sykkel du har.