Sykler

I denne artikkelen skal vi snakke om sykler. Vi skal nevne alle de forskjellige typer sykler som finnes, og hvordan de brukes både som transportmiddel og til forskjellige sportsgrener. I første omgang skal vi derimot få en ryddig definisjon om hva en sykkel er og si litt om historien til dette fantastisk enkle men effektive kjøretøyet.

Sykkelens historie

De fleste vet sikkert at en

sykkel er et kjøretøy som blir drevet fremover ved hjelp av hjul og muskelkraft. Denne oppfinnelsen kommer fra 1800-tallet og Karl Drais er den personen som veldig mange regner som selve oppfinneren av sykkelen.

Forskjellige typer sykler

I dag har vi veldig mange forskjellige typer sykler. Alle disse typene har forskjellige egenskaper som hjelper dem å fullføre det spesifikke formålet som de er bygd for. Dersom du har hørt om Tour de France så vet du kanskje allerede om racersykkelen. Disse syklene er ofte bygd med tynne store dekk som kan dekke lange distanser over asfalt og lignende overflater som ikke inkluderer noe som helst form for det vi kaller naturlig terreng.

Du har til og med kanskje sett noen folk som bruker disse syklene til bare å trene med på fritiden sin. Dersom du selv gjør dette så kan det være kjedelig uten musikk, men hvis du handler inn noe mobiltilbehør så kan du også gjøre turen til litt mer spennende!

I en annen retning så har vi sykler som er mest egnet til terreng, og med disse så kan du ikke forvente å sykle like fort over asfalt. Du kan derimot forvente å overleve en tur gjennom en bratt tursti i skogen. Disse syklene har mye mer demping og er ikke designet for å bli brukt i byer. Likevel så er dette en sykkel som har vært veldig populær blant befolkningen her i Norge.

De fleste sporter handler om å forflytte seg fra en plass til en annen på raskest mulig vis. Det finnes derimot en type sport som er mer opptatt av stil og triksing. Dersom du har hørt om BMX så vet du sikkert allerede hva vi snakker om. Dette er en litt mindre type sykkel som er laget for å være litt lettere, mer stødig og også mer fleksibel i bevegelsene. På denne måten så kan man bruke ramper og andre midler til å hoppe fra og utføre forskjellige typer triks i luften. Dette kan faktisk fort utvikle seg til å bli en slags ekstremsport.

Miljøvennlig

Det siste vi skal nevne i denne artikkelen er at sykler er meget gode alternative transportmidler. Spesielt fordi de er miljøvennlige. Dersom du slutter å kjøre bilen din til jobb, og i stedet tråkker på pedaler hver dag så er du faktisk med på å utgjøre en forskjell i verden!