Sykling

I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan sykling kan hjelpe hele planeten vår. Det første vi skal gjøre er å definere hva vi mener med sykling, så la oss bare begynne.

Hva mener vi med sykling?

Når vi snakker om sykling så snakker vi altså om bruken av dette kjøretøyet som vi kan bruke gjennom mekanisk energi. Det finnes derimot flere forskjellige måter å sykle på. Det første vi kan peke ut er at det som kan være mest brukbart for oss er bare at vi som vanlige mennesker bruker sykkelen mer. Det selvfølgelig også sporter som involverer sykling, men dette kommer vi ikke til å si så mye om. Det eneste vi kan si er at det også finnes forskjellige typer sykler som spesialiserer seg til forskjellig terreng, hastighet og generell bruk. Noen sykler kan kjøre veldig fort på asfalt, noen kan komme seg raskt og enkelt gjennom terreng i for eksempel skog, og noen sykler kan brukes til triksing og hopping.

Hvordan kan sykling redde oss?

For det første så er sykling ekstremt sunt. Det er mye bedre for oss som mennesker å sykle de kortere avstandene som vi reiser til daglig, i stedet for å bruke bil. Mange syke mennesker, for eksempel de som har Crohns sykdom, har vært kjent for å sykle, for å fjerne mange av smertene og lidelsene som sykdommen bringer med seg. Når man sykler daglig så kan man altså fjerne sannsynlighetene for at man utvikler mange forskjellige plager og sykdommer, men som du også ser så kan det være med på å hjelpe deg når du allerede har blitt syk. Det spørs selvfølgelig hva slags sykdom du har, men poenget er at sykling er en god kilde til mosjon.

Dette er derimot ikke den eneste grunnen til at vi bør sykle mer. Husk at vi for tiden går gjennom en veldig alvorlig miljøkrise. Mye av grunnen til at dette er en realitet for oss i dag er fordi vi forbrenner så mye fossilt drivstoff. Biproduktene som oppstår når vi bruker dette drivstoffer er gasser som ødelegger atmosfæren rundt jordkloden vår. Dersom vi hadde redusert bruket av bilene våre og heller sykler så hadde dette vært optimalt for alle sammen. Du kan også finne renere kilder til energi. Du kan også bruke Tibber for å få bedre kontroll over hvordan du personlig bruker strømmen din. På denne måten så kan du spare penger, og du kan også spare miljøet. Det samme er sant dersom du legger igjen bilen din hjemme og heller sykler til butikken, til jobb og så videre.

Det er faktisk bare fordeler dersom du bytter om til sykkelen. Dersom du vil deg selv ditt eget beste så må du i minste fall vurdere å gjøre disse forandringene!