Så sunt er det å sykle

Hvis du har lyst å komme i bedre form, men ikke orker å jogge – er sykling tingen for deg. Hvis du bruker sykkelen til jobb eller skole hver dag, er det overraskende store helsegevinster å hente. Les videre og vi gir deg detaljene.

Sykling reduserer risiko for alvorlige sykdommer

Ikke pakk vekk sykkelen når høsten kommer. Nyere undersøkelser viser nemlig at sykling har overraskende positive effekter på både din fysiske og mentale helse. Sykling forebygger blant annet overvekt, diabetes, høyt blodtrykk og alvorlige hjerte- og karsykdommer, bare for å nevne noen få.

Hvis du har mer enn en kilometer til jobben eller skolen din, vil sykling gjøre underverker for kroppen din. Sykling gir deg også forbedret søvnkvalitet. Ja, selv bare en eneste times sykling i uken gjør godt for kropp og sjel og gir deg mer energi. Ta med deg sykkelen når du skal på hytta. Du finner gode skibokser hos worksystem til meget rimelige priser.

Jo mer du sykler, desto bedre effekt oppnår du

Det finnes så mange gode grunner til å sykle regelmessig. Når du sykler får du opp pulsen din som vil gi deg mer energi i hverdagen. Det er også veldig bra for forbedret blodsirkulasjon. Sykling forebygger faktisk også mer enn ti forskjellige typer kreft! Det som er en av de største fordelene med å sykle i stedet for å f.eks. jogge, er at denne typen trening er mye mer skånsom for muskelaturen og beinbygningen din. Hvis du sliter med skader i hoftene, ryggen eller knærne, er sykling et mye bedre treningsalternativ for deg enn f.eks. løping eller gåturer.

Det finnes heller ingen øvre eller nedre grense for hvor mye du bør sykle. Jo mer du sykler, desto bedre helse vil du få. Det er også påvist at sykling forebygger depresjoner, selv med korte treningsøkter. Så dette er helt opp til deg selv. Men, husk, litt er mye bedre enn ingenting, det er i hvert fall helt sikkert.

Moderat intensitet

Hvis du orker og har tid til det, bør du sykle i hvert fall 150 minutter pr. uke. Fordel dette på 4–5 sykkeløkter. Hvis du gjør dette får du med deg så og si alle helsegevinstene som finnes. Du bør også holde en moderat intensitet når du sykler. Du skal altså kjenne det litt i kroppen og pusten for å oppnå best effekt. Hvis du ikke klarer å holde en lang uanstrengt samtale med en sykkelkamerat, har du oppnådd et akseptabelt nivå, kan vi si. Bruk pulsklokke og prøv å ligge på ca. 75–80 % av makspulsen din.