Med sykkelen som våpen mot depresjoner

Det norske folk har aldri før hatt så store utfordringer med mental helse som vi har nå. Likevel er det stadig flere som snakker åpent om psykiske lidelser. Det er større åpenhet i samfunnet for å stå frem med depresjoner og mentale lidelser nå. Det finnes flere måter å takle psykiske lidelser på. Noen velger å snakke åpent om det, andre velger å finne seg en nisje å holde på med. Men mange bruker også sykkelturer som et våpen mot depresjoner. Å komme seg ut i naturen på en sykkelvei kan gjøre godt for både kropp og sjel.

Endre livsstil med sykkelen

Det er faktisk ganske mange som bruker lidenskapen til å endre livsstilen sin. Flere og flere oppdager at sykkelen ikke bare er et fremkomstmiddel, men også en turvenn som gir deg god trening samtidig som at den kommer seg frem på steder der man kanskje ikke ville forsøkt å verken gått eller kjørt bil. For det mentale er nok det å komme seg ut alfa og omega – flere psykologer mener at det er viktig å kombinere mental helbredelse med turer i skog og mark. For mange er ikke det å gå i fjellet særlig motiverende, så det er her sykkelen kommer inn i bildet, som en effektiv måte å trimme seg frisk. Uansett er det viktig at man har motivasjon og riktig utstyr for å gjøre grepene.

En bedre hverdag

Mentale lidelser er ikke lenger tabu å ta opp, verken blant venner, familie eller hos legen. Dette er bra. For å kunne gjøre endringer i livet sitt etter en depresjon, må man unngå skitne vinduer i hodet, og den beste måten å rense opp på er å oppsøke hjelp. Men man kan ta enkle grep som ikke koster all verden. Kjøp en enkel sykkel som funker for deg og legg ut på veiene der tankene kan få jobbe litt alene. Med god musikk på ørene kan man oppleve underverker og bli mye mer tilfreds med seg selv etterpå. De beste syklene koster en god del så det kan være lurt å sjekke bruktmarkedet først. Uansett vil man ha godt av å bevege seg.