Tråkk deg fram med aller nyeste elsykkel!

Sykling er sunt, og sykkelen kan også være et praktisk framkomstmiddel til og fra jobben og butikken. Men dersom du skal sykle langt, kan det også være slitsomt. Ja, du får fin trening når du svetter, men det kan også være lurt å investere i en elsykkel. Den gjør det lettere og morsommere å sykle, og dermed kan det bli langt mer fristende å sykle til jobben. Hvis det er altfor utmattende å sykle til jobb, kommer du raskt til å miste motivasjonen, og heller bruke bilen. Med en elsykkel slipper du å slite deg ut, og kan komme deg til jobben på en miljøvennlig og praktisk måte. Sykkelen gjør at du slipper å stå i kø i rushtiden, og dermed kan du faktisk spare tid. Samtidig får du frisk luft og du slipper å lete etter parkeringsplass når du kommer fram. Vær miljøvennlig på en morsom måte gjennom å velge en elsykkel som neste gave til deg selv.

Hvordan fungerer en elsykkel?

En elsykkel kan kalles en mellomting av en tråsykkel og en moped. Elsykkelen gjør det lettere å komme seg opp motbakker, og farten blir høyere enn med en vanlig sykkel. Dermed kommer du raskere og lettere fram. Det finnes flere varianter av elsykler, og en aKvinne sykler på elsykkel.v de største forskjellene er rekkevidden og kraften til batteriet. Bor du i byen, klarer du deg med mindre batterikapasitet enn hvis du skal på lange turer. Syklene har som regel flere trinn, slik at du selv kan velge hvor mye hjelp du vil ha fra sykkelens motor. Elsykler hjelper deg, men du må likevel tråkke, for dette er ingen moped. Batteriet gjør det bare mye lettere. Noen produsenter har blitt inspirert av sportsbiler og har laget elsykler som ligner på biler, med tak og vegger. Dette kan gjøre det enda mer attraktivt å bruke en elsykkel, spesielt når det regner eller er kaldt. Elsykler blir stadig mer populært, og det snakkes til og med om å arrangere egne mesterskap for elsykler, i første omgang EM og VM. Selvsagt blir det satt grenser på motorkapasiteten under slike mesterskap, for å sikre rettferdige forhold.

Økonomisk støtte til elsykkel

Elsykler kan være kostbare, men det finnes løsninger. Visste du at du kan få støtte til å kjøpe en elsykkel? Det gjør prisen mer overkommelig. Kanskje du til og med kan få støtte fra arbeidsplassen din, for de vil sikkert gjerne at du skal være miljøvennlig og komme deg til og fra jobben på en effektiv måte. Elsykler finnes i mange prisklasser og kvaliteter, så sjekk hvilken type sykkel som passer best for dine behov før du kjøper en. Når du kommer hjem etter jobb, er det fint å ha en god sofa å slappe av på, vel vitende om at du både har bidratt til egen helse og til å bevare miljøet når du har brukt elsykkelen til jobben. Sjekk utvalget av elsykler i din nærmeste sportsbutikk, eller gå inn på nettet for å finne et større utvalg. På nettet finner du også tester av ulike typer sykler, slik at det blir lettere å velge.