Litt om sykling og hvis du blir syk på sykkelturen

Det er forfærdelig mange av oss som er glad i å sykle. Når du er ute å kjører eller går, eller sykler selv, så ser du vel nesten alltid noen andre som er ute å sykle. Dette kan være enten at de er noen skikkelig seriøse syklere eller at de bare sykler fordi de skal på skolen eller noe annet. Du ser raskt om noen sykler for å trene eller om de skal noe sted. Du kan se dette i forhold til hva de har på seg eller i forhold til hvordan sykkelen ser ut. Det er mange forskjellige sykler der ute og derfor kan det noen ganger bli vanskelig å velge. Vi har de typiske syklene som er ganske vanlige, sykler som brukes i skogen og de som man bruke på veien for å sykle veldig langt. Ofte kan disse ha tynnere hjul enn andre. De som brukes i skogen har ofte litt tykkere hjul eller så ville det blitt enkelt å falle av når det blir humper og dumper.

Uansett om du liker å sykle på veien eller i skogen, så er det vel ikke noe tvil om at en sykkeltur virkelig er flott. Den trenger ikke være alt for langt vekk, men den kan også være det. Det er flott med en tur med for eksempel venner eller bare alene. Når man sykler er man ute i det fri og det er vel ikke så mye annet som er bedre enn det. Du har sikkert vært på en sykkeltur før og har helt sikkert gode opplevelser med dette, men du har kanskje opplevd å bli syk på turen også? Hvis du har det så regner vi med at det ikke var så kult. Men det var vel verdt det for det?

Syk eller bekymret for sykdom på sykkelturen?

Hvis det noen gang skulle være en hendelse på sykkelturen der du blir bekymret og ønsker å dra til legen for å få svar på noe, så kan du heller bruke Kry.no hvor du kan få legehjelp på nettet. Så klart koster det for denne legetimen på nettet, men det går ofte raskt i og med at det ofte er 30 minutter for drop-in. Du kan få eventuelle råd eller resepter så du kan ta en tur innom et apotek uansett hvor lang opp i nord eller hvor langt ned i sør du allerede har syklet. De er til og med åpent fra klokken syv og morgenen til klokken ti om kvelden. Dette vil si at det er lange åpningstider hos Kry og at du kan få time ganske raskt. Du får blant annet råd og resept. Du kan også få en henvisning, men vi regner med at hvis det er sykdom som dukker opp på turen, så trenger man kanskje ikke henvisning i det øyeblikket. Legetimen foregår over en video samtale på telefonen. Så her kan legen både se deg og høre hva du trenger hjelp med.