Sykling for kropp og sjel

Sykkelsporten har siden Dag Otto Lauritzen og Dag Erik Pedersen sine dager vært meget populært her til lands. Hvert eneste år sendes Tour de France på TV gjennom hele sommeren, og vi vier også endel TV-tid til VM i sykling for å nevne noen arrangementer. I fritiden er også sykkelen meget populær, dog en noe annen modell enn den proffene benytter seg av. Allikevel er det populært med sykling, og det blir ofte sett positivt på. Der det i andre land oftest kun er et alternativ for alkoholikere som har mistet lappen, så er det i Norge et miljøbevisst og/eller helsemessig valg som personen står bak helt selv.

Sykling er meget godt for kroppen fordi det setter i gang armer, ben og kjernemuskulaturen. Selv om det er liten tvil om at det er beina som får kjørt seg mest, så er hele kroppen med og drar lasset. Det er også en enkel treningsform som du kan utføre uten den aller største innsatsen. Blir du sliten kan du tross alt rulle et godt stykke bortover veien med den farta du har opparbeidet deg. Et annet viktig poeng er at det ikke trenger å være dyrt i det hele tatt. Med mindre du skal ha en proffsykkel til flere tusen, så kan du enkelt kose deg på landeveiene med mye rimeligere alternativ.

Sykling kan også være en god aktivitet for familien. På denne måten får du hele flokken utenfor døra samtidig som dere gjør noe aktivt sammen. Har du ikke råd til sykler til alle her og nå, så kan du bruke centum.no for et raskt og enkelt forbrukslån. I løpet av et par dager, så kan hele flokken dra utafor døra og kose seg med syklene langs landeveien. Det kan være en god aktivitet som fungerer som et bindeledd for din familie. Dessuten vil barna elske å kjøre fort nedover landeveien, og er dere virkelig den konkurranse-drevne familien, så kan dere kjøre om kapp!

Sykling har tatt helt av i Norge, og byene kjemper om å være sykkelbyene. Det er fordi de innser hvor viktig sykling er. Selv om elbilene kommer etterhvert, så er selv ikke disse et fullverdig og godt nok alternativ til miljøet. Bor en i storbyene så bør sykling være på din agenda. Den dårlige lufta og [forurensingen:https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/VEM9W/oslo-luften-daarligst-i europa] kommer ikke uten videre, og det er vår skyld som kjører ofte. Velg sykkelen for miljøet, din egen kropp og ditt eget sinn. Trening er viktig, og her har du en mulighet til å få inn en god økt før dagen din i det hele tatt begynner for alvor. Sykle til jobb og tilbake, og ta med familien på turer. Sykling er kanskje en av de beste aktivitetene du noensinne vil støte på!