Nyttige tips til deg som ønsker å bytte ut bilen med sykkel

Pendlersykling blir bare mer og mer populært, spesielt i de største byene hvor det har blitt dyrere og vanskeligere å benytte privatbil som transportmiddel. Det å bytte ut bilen med sykkel er et alternativ for mange, spesielt nå som elsyklene har blitt bedre og billigere. En god elsykkel kan enkelt frakte deg fra hjemmet til jobb uten at du trenger å bli sliten eller svett, samtidig som du får litt frisk luft og mosjon.

Om du vurderer å gå til anskaffelse av en sykkel for å pendle mellom hjem og jobb, har vi et par enkle tips til deg.

Lås og forsikring

Som en generell huskeregel bør man investere i lås som koster 10% av sykkelens nypris. Om du legger mye penger i en sykkel er det ikke låsen du skal spare på. Når det er sagt så er faktum at alle låser kan dirkes eller skjæres opp dersom tyven ønsker å stjele sykkelen din. Det er derfor lurt å ha en innboforsikring som dekker sykkeltyveri. Selv om man har en god forsikring må sykkelen låses, også hjemme!

Ta vare på sykkelen din

Selv om elsyklene har blitt langt bedre og billigere de seneste årene må man fortsatt regne med å bruke mellom femten og tretti tusen på en god elsykkel. For mange er dette en betydelig utgift, og da vil man gjerne at den skal holde så lenge som mulig. Ta derfor godt vare på sykkelen din slik at den holder seg i topp stand. En av de beste måtene å unngå slitasje på en sykkel er å lagre den innendørs. Stål og aluminium (de vanligste materialene i en sykkel), liker dårlig å oppbevares ute i regn og fuktig vær. I tillegg bør man vaske sykkelen ofte da små gruspartikler kan slite ut sykkelens drivverk langt raskere om de får muligheten til å samle seg opp.